Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Dodge Tomahawk

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Η πιο γρήγορη μηχανή στον κόσμο!!!
DucCutters: TomahawkΗ Dodge Tomahawk ήταν μια μη- street legal πρωτότυπο όχημα που εισήγαγε Dodge το 2003 στο North Παρουσίαση American Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ, Μίτσιγκαν . Έκτακτες απαιτήσεις Dodge του τελική ταχύτητα 420 mph (680 χλμ/ώρα) είχαν χλευάστηκε από εμπειρογνώμονες σε ρεκόρ ταχύτητας της γης , και το Tomahawk ποτέ αποδειχθεί μια ταχύτητα άνω των 100 mph (160 χλμ/ώρα).

Το Art Deco σχεδιασμού ήταν το έργο της Chrysler προσωπικού σχεδιαστής Mark Walters και χαρακτήρισε το 500 hp (370 kW) 8.3-λίτρων (510 cu in) V10 SRT10 κινητήρα από την Dodge Viper .  Το όχημα διαθέτει δύο εμπρός τροχούς και δύο πίσω τροχούς, καθιστώντας την ένα είδος κινητήρα τετράτροχο και όχι μια τυπική μοτοσικλέτα . Τα ζεύγη των τροχών κινούνται ανεξάρτητα, επιτρέποντάς της να γυρίσετε και να κλίνει στις στροφές σαν μοτοσικλέτα. 

Χέρι-ενσωματωμένο παραδείγματα της Tomahawk προσφέρθηκαν προς πώληση μέσω του Neiman Marcus κατάλογο στην τιμή των 555.000 δολάρια ΗΠΑ, και μέχρι και εννέα από αυτά μπορεί να έχουν πωληθεί. Dodge τόνισε ότι τα ποδήλατα ήταν «τροχαίο γλυπτά" που δεν προορίζονται για να επιβαίνουν.

Dodge αρχικά ανακοινωθεί η τελική ταχύτητα του Tomahawk εκτιμήθηκε στα 420 mph (680 χλμ/ώρα), αλλά αργότερα αναθεώρησε την πτωτική έως 300 mph (480 χλμ/ώρα), καθώς και εκπρόσωποι δεν απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς η εκτίμηση αυτή υπολογίζεται.  Wolfgang Bernhard , Chrysler Group διευθύνων σύμβουλος τη στιγμή, είπε το 2003 ότι κανείς δεν είχε οδηγήσει την Tomahawk γρηγορότερα από 100 mph (160 χλμ/ώρα). 

Joe Teresi, των Easyriders περιοδικού και ιδιοκτήτης του ρεκόρ ρύθμιση παγκόσμιο μοτοσικλέτα με αναβάτη τον Ντέιβ Campos , δήλωσε ότι η κορυφαία ταχύτητα εκτίμηση πρέπει να στηρίζεται μόνο σε ίππους και τελική σχέση μετάδοσης , και αγνόησε τους "κρίσιμους παράγοντες" της μετωπικής επιφάνειας , συντελεστής αντίστασης , και την αντίσταση κύλισης . Dodge μειώθηκαν προσφορές για να θέσει στην κορυφή αξίωση ταχύτητα σε μια δοκιμή, και κανείς δεν είναι γνωστό ότι έχουν προσπαθήσει να οδηγήσει το Tomahawk με τη μέγιστη ταχύτητα της. Dodge εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Elshoff είπε ότι «κάποια μέρα» το Tomahawk θα τρέξει στο Bonneville Speedway δοκιμές ταχύτητας, αλλά καμία τέτοια προσπάθεια δεν έγινε ποτέ. Campos ήταν τόσο επιφυλακτικοί ως Teresi, λέγοντας ότι αμφιβάλλει ο Tomahawk μπορεί να υπερβαίνει τα 200 mph (320 χλμ/ώρα) επειδή σε υψηλές ταχύτητες, ο αναβάτης θα πρέπει να «αρθεί το δικαίωμα από το ποδήλατο" χωρίς Streamliner fairing , και οι τέσσερις τιμόνι θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα, καθώς και. Παρ 'όλα αυτά, Campos ευχήθηκε Dodge τύχη, προσθέτοντας: «Ας τίποτα, αλλά ο φόβος σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σας ».  Phil Patton των New York Times έγραψε: «Στη θεωρία, το Tomahawk μπορεί να ανατινάξει από στάση σε 60 μίλια την ώρα σε δυόμισι δευτερόλεπτα και να φθάσει τα 300 μίλια την ώρα. Στην πράξη, , δεδομένου ότι Evel Knievel συνταξιούχος, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς διατεθειμένος να το αποδείξει »

πηγη : wikipedia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου