Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ MV Agusta

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013


MV Agusta F4 2013
MV AgustaMV Agusta είναι μια ιταλική εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών που ιδρύθηκε το 1945. Η εταιρεία προέρχεται από την εταιρεία Agusta αεροπορίας που ιδρύθηκε από τον Κόμη Giovanni Agusta το 1923. Τέσσερα χρόνια μετά ίδρυσε την αεροπορική εταιρεία, Augusta πέθανε και άφησε την επιχείρηση σε τέσσερις γιους του, Domenico, Vincenzo, Mario και Corrado. Ένα από τα τέσσερα αδέλφια, Vincenzo αποφάσισε να δημιουργήσει το MV Agusta μοτοσικλετών κατασκευαστική εταιρεία η οποία κυκλοφόρησε το πρώτο πρωτότυπο το 1945. 
Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι Vincenzo ήθελε να ονομάσει την εταιρεία Vespa, αλλά, λόγω του scooter απελευθερώνεται από την Piaggio, που εγκαταστάθηκαν σε MV 98.

 Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και του 1960, η MV Agusta που παράγεται από μικρά ποδήλατα μετατόπισης, αλλά καθώς οι πωλήσεις άρχισαν να πάει κάτω, η Η εταιρεία αποφάσισε να επικεντρωθεί περισσότερο σε μεγαλύτερες μοτοσικλέτες κυβισμού. Ως αποτέλεσμα, δημιούργησαν μια 250cc μοντέλο, ένα 350cc, και στη συνέχεια μια 600cc τετρακύλινδρο ποδήλατο που βελτιώθηκε αργότερα και μετατράπηκε σε ένα 750cc ποδήλατο που ονομάζεται Sport 750 (1970). Οι πιο αξιοσημείωτες μικρά ποδήλατα μετατόπιση της δεκαετίας του '50 και του '60 και κατασκευαστεί από την MV Agusta ήταν το Pullman, η Turismo Rapido και το Raid.
 Ένας από τους πιο σημαντικό μοντέλο της MV Agusta εκείνη την εποχή, το 750 Sport, το οποίο ήταν ένα πολύ ακριβό μοντέλο, ήταν ενημερωμένη και μετονομάστηκε σε 1975S Αμερική. Επιπλέον, ήταν τότε που εισήχθη στην αγορά των ΗΠΑ ως μια κίνηση αποσκοπεί στο να βοηθήσει την εταιρεία να εξελιχθεί για τη βιομηχανία των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ:

autoevolution

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου